Difference between revisions of "Mouvement"

From KCB Library Wiki
Jump to: navigation, search
m
m
 
(One intermediate revision by the same user not shown)
Line 17: Line 17:
 
<references />
 
<references />
  
[[Category:Thematische Catalogus Victor Legley]][[Category:Kamermuziek]][[Category:Kwartetten]][[Category:Muziek voor strijkkwartet]]
+
[[Category:Thematische Catalogus Victor Legley]][[Category:1994]][[Category:Kwartetten]][[Category:Muziek voor strijkkwartet]][[Category:Muziek voor viool]][[Category:Muziek voor altviool]][[Category:Muziek voor cello]][[Category:Kamermuziek]]

Latest revision as of 11:57, 24 August 2016

Algemeen

 • Legley componeerde dit werk in de maand van januari van zijn laatste levensjaar (1994) in Oostende.[1]
 • Dit werk werd gecomponeerd op vraag van het strijkkwartet Arte del Suono voor de cd Harmonies Nouvelles en 12 mouvements pour l'Europe.[2] Legley's compositie moest Frankrijk muzikaal vertegenwoordigen.
 • De eerste uitvoering had plaats moeten vinden op 9 juni 1994 in de concertzaal van het conservatorium te Brussel met als uitvoerders de leden[3] van het strijkkwartet 'Arte del Suono'.[4] Dit concert moest allicht uitgesteld worden omdat de organisatrice van het concert op 8 april ontdekt had dat Yehudi Menuhin op 9 juni ook een concert zou spelen in Brussel.[5] Het concert werd mogelijk naar oktober van dat jaar uitgesteld.[5][6]

Muziek

 • bezetting: strijkkwartet[7]
 • tempo: Non troppo vivo e molto spiritoso
 • maatsoort: 4/4
 • duur: ca. 4'

Bronnen

 • autograaf: Koninklijk Conservatorium Brussel (B-Bc), plaatsnummer BV-03-4044 onderdeel-1
 • eerste uitgave (partituur en partijen): CeBeDeM, Brussel, 1994

Voetnoten

 1. Legley noteert in zijn autograaf: Serruys, tussen twee bloedtransfusies. Met Serruys wordt de campus Henri Serruys van het ziekenhuis AZ Sint-Jan bedoeld.
 2. Pavane Records ADW 7312.
 3. Lola Bobesco (viool), Suzanne Jannsens (viool), Jean-Elie Homatas (altviool) en Jan Matthé (cello).
 4. Uitnodiging voor het concert in het Legley-archief (Koninklijk Conservatorium Brussel (B-Bc), nog geen plaatsnummer).
 5. 5.0 5.1 Lola Bobesco: brief aan Victor Legley, 13 april 1994. Koninklijk Conservatorium Brussel (B-Bc), nog geen plaatsnummer.
 6. Volgens De Roeck (p.574) werd het werk pas voor het eerst uitgevoerd op 10 oktober 2004 tijdens een benefietconcert van de Koning-Boudewijnstichting in het Koninklijk Conservatorium van Brussel.
 7. 2 violen, altviool en cello.